Január 1-jén számos ponton módosult a Munka Törvénykönyve. A munkajogi változások fő célja a munka és a magánélet közti egyensúly biztosítása. Erről a témáról tartott előadást irodánk partnere, dr. Illés Ádám a Belga Üzleti Klub rendezvényén.

Az európai munkajogban egyre nagyobb szerepet kap a munka és a magánélet közti egyensúly, aminek szem előtt tartása jóval nagyobb rugalmasságot igényel a munkáltató oldaláról, mint a korábbi merev, hierarchikus szerepfelfogás. Az alkalmazkodóképesség javulásához a koronavírus-járvány is nagyban hozzájárult, többek között az otthoni munkavégzés, a home office térnyerése révén. A fenti folyamatokat felismerve az EU több irányelvet is elfogadott, amelyeket a magyar jogalkotó a január 1-jén hatályba lépő módosításokkal ültetett át a magyar jogba.

A Belga Üzleti Klub tagjai a február 9-én tartott rendezvényen a fenti módosításokról kaphattak egy összefoglalót irodánktól. Az előadás utáni beszélgetésekből egyértelművé vált, hogy rengeteg gyakorlati kérdés merül fel a munkáltatók oldalán, ezért a témával a közeljövőben részletesebben is foglalkozunk majd, érdemes hírlevelünkre feliratkozni.

Köszönjük a Belga Üzleti Klub szervezését, a kitűnő hangulatot, a finom ételeket és nem utolsó sorban a minőségi belga söröket!